AGENDA NOVEMBRE 2007

 

 

 

-DISSABTE 3 DE NOVEMBRE:

Reunió flamenca amb el guitarrista Sergio España. Al local de la Peña Andaluza La Macarena (carrer de Cot, 7, int.). 22.30 h Org.: Peña A.F.C.R La Macarena.

 

Ball Amb música en directe. Preu: 3,75 euros per als socis i 5 euros per als que no ho siguin. Al vestíbul del Pavelló Joan Creus. 23 h. Org.: Associació Amics del Ball.

 

-DIMARTS 6 DE NOVEMBRE:

Curs de sevillanes A càrrec de Noelia España. Al local de La Macarena (carrer de Cot, 7, int.). 17 h.  Org.: Peña A.F.C.R La Macarena.

 

-DIMECRES 7 DE NOVEMBRE:

Hora del conte: Animalades. Contes d’animals amb titelles. A càrrec d’Albert Marqués. A la sala infantil de la

Biblioteca. Per a nens i nenes a partir de 5 anys. A la Biblioteca 17.40 h. Org.: PMCiJ.

 

-DIVENDRES 9 DE NOVEMBRE:

Inici del taller d’elaboració de disfresses. Al Centre Cultural. 19 h. Tots els divendres, de novembre a gener.

Org.: PMCiJ.

 

 

Teatre: Passat el riu. Obra de Joe DiPietro, dirigida per Oriol Broggi i interpretada per Àngels Poch, Jordi Banacolocha, Marissa Josa, Jaume Pla, Anna Alarcón i Xavier Ripoll. Els avis materns i paterns d’en Nick intentaran que el seu únic nét es quedi a la ciutat, convidant a sopar una atractiva noia soltera. Però el seu pla no sortirà com havien previst. Al Teatre Auditori. 22 h. Preu: 15 euros. Org: Associació d’Espectadors, en conveni amb el PMCiJ.

 

-DISSABTE 10 DE NOVEMBRE:

Senderisme: 1a etapa del GR-192 Cambrils - Mare de Déu de la Roca: Inscripcions al telèfon 645 103 292 (Mª Carmen). 5 h. Org.: Centre Excursionista de Ripollet.

 

Trobades amb l’art: A la Pedrera ‘Passió i negoci, l’art a la Venècia dels segles XVII i XVIII’. Visita guiada. Informació i confirmació prèvia al Centre Cultural. Org.: PMCiJ.

 

Els més petits fem dissabte: Ning-nong. Canta’m un conte. Pares i fills aprendrem un seguit de recursos a través de la música i els contes per millorar els vincles afectius. A càrrec de Mercè Rubí. Per a infants fins a 2 anys. A la sala de Petits Lectors Biblioteca. 12 h. Org.: PMCiJ.

 

Karaoke, bitlles i dards per als joves. Al local de la Peña Andaluza La Macarena (carrer de Cot, 7, int.).  22.30 h Org.: Peña A.F.C.R La Macarena.

 

Ball Amb música en directe. Preu: 3,75 euros per als socis i 5 euros per als que no ho siguin. Al vestíbul del Pavelló Joan Creus. 23 h. Org.: Associació Amics del Ball.

 

-DIUMENGE 11 DE NOVEMBRE:

Sortida al bosc per collir bolets. Des de la Casa Natura. 9 h.  Cal inscripció prèvia. Org.: Punt d’Informació Pinetons.

 

Espectacle infantil: La gran idea de la tortuga. Ombres xineses. Teatre Auditori. 18 h.  Preu: 3 euros. Gratuït per als menors de 5 anys. Org.: PMCiJ.

 

-DILLUNS 12  DE NOVEMBRE:

Cafè literari: Madame Bovary, de Gustave Flaubert. Al local de l’Ass. Espectadors (c/ de Sant Joan, 2). 15.30 h. Org.: Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell.

 

-DIMARTS 13 DE NOVEMBRE:

Curs de sevillanes a càrrec de Noelia España. Al local de la Peña Andaluza La Macarena (carrer de Cot, 7, int.). 17 h. Org.: Peña A.F.C.R La Macarena.

 

Cinema: La madre del novio. Comèdia dirigida per Robert Luketic i interpretada per Jennifer López i Jane Fonda. Centre Cultural. 19 h. Org.: Grup de Dones per la Igualtat.

 

 

-DIMECRES 14 DE NOVEMBRE:

Conferència sobre medi ambient. Dia de la Ciència a les escoles. Al Teatre Auditori. 12 h.. Org.: Centre de Recursos Pedagògics.

 

Xerrada debat. Presentació de la Guia didàctica del CD-ROM Racisme i Feixisme: Mai Més!. A la Biblioteca. 18.30 h.  Org.: Col·lectiu Mai Més!.

 

17 DE NOVEMBRE:

26è aniversari del Centre d’Esplai l’Estel. A la plaça del Molí. 16 h.16 h. Tallers per a nens i joves. 17 h. Xocolatada. 17.30 h. Grup d’animació ‘La tresca i la vardesca’. Gratuït. Org.: Centre d’Esplai l’Estel.

 

Veredicte del VI Concurs fotogràfic Santiago Piñol. Al Centre Cultural 18.30 h. Convoca: Comissió de Festes del Pont Vell. Org.: AFOCER. Col·labora: Aj. Cerdanyola i Ripollet.

 

Exhibició de ball. Al local de la Peña Andaluza La Macarena (carrer de Cot, 7, int.). 19 h. Org.: Peña A.F.C.R La Macarena.

 

Flamenc amb Sergio España. Al local de la Peña Andaluza La Macarena (carrer de Cot, 7, int.). 22.30 h.  Org.: Peña A.F.C.R La Macarena.

 

Ball Amb música en directe. Preu: 3,5 euros per als socis i 5 euros per als que no ho siguin. Al vestíbul del Pavelló 23 h. Org.: Ass. d’Amics del Ball.

 

-DIUMENGE 18 DE NOVEMBRE:

Tallers amb energia solar. Activitat sobre energia solar a càrrec de l’empresa Intiam Ruai. Es realitzaran tallers per fabricar diferents objectes que aprofiten l’energia solar. A la Casa Natura. 12 h.  Org.: Punt d’Informació Pinetons.

 

32è Aniversari de Ripollet Sardanista Ballada amb la Cobla Sant Jordi. Ballada amb la Cobla Marinada. Al Pavelló d’Esports Joan Creus 17 h. Org.: Ripollet Sardanista.

 

Teatre: Inauguración de una taberna aragonesa, a càrrec de la Casa de Aragón de Santa Coloma de Gramenet. Al Teatre Auditori 19 h. Org.: Centro Aragonés de Ripollet.

 

 

-DILLUNS 19 DE NOVEMBRE:

Dia contra la violència vers les dones ‘Grup d’Homes’. Xerrada col·loqui a càrrec de Pol Vives Espinal, Lluís Fdo. Vigata Solana i Ramon Solé Ginel. Amb la col·laboració dels alumnes de 1r de Batxillerat dels instituts locals. Dins els actes en commemoració del 25 de novembre com a Dia internacional contra la violència vers les dones. Al Teatre Auditori. 18 h. Org.: Regidoria de Polítiques d’Igualtat.

 

-DIMARTS 20 DE NOVEMBRE:

Curs de sevillanes a càrrec de Noelia España. Al local de la Peña Andaluza La Macarena (carrer de Cot, 7, int.). 17 h. Org.: Peña A.F.C.R La Macarena.

 

Dia contra la violència vers les dones ‘La concepció de l’Amor Romàntic’ i ‘El maltractament psicològic’. Xerrada a càrrec de la psicòloga clínica Mery Levy i la psicòloga social Sandra Ortiz, del Punt d’Informació a les Dones de Ripollet. Dins els actes en commemoració del 25 de novembre com a Dia internacional contra la violència vers les dones. A la Biblioteca. 18.30 h. Org.: Regidoria de Polítiques d’Igualtat.

 

-DIMECRES 21 DE NOVEMBRE:

Hora del conte: Contes meravellosos. Contes de la mediterrània, amb  un regust de sal i un rajolí de sol. A càrrec de Marta Esmarats. A la sala infantil Biblioteca. 17.40 h. PMCiJ.

 

-DIJOUS 22 DE NOVEMBRE:

Xerrada per a pares i mares ‘Regalar (temps i regals) als fills no té preu’. Una reflexió sobre l’excesiva generositat dels pares i mares. Es presentarà el “decàleg del regal”. A càrrec de Cristina Ramírez-Roa. Cal inscripció. Dins el projecte Nascuts per llegir. A la Biblioteca 18.30 h. Org.: PMCiJ.

 

-DIVENDRES 23 DE NOVEMBRE:

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Música coral clàssica i popular, sota la direcció de Jordi Casas. Amb el patrocini de l’Obra Social Caixa Catalunya. Preu: 15 euros. Al Teatre Auditori. 22 h. Org: Associació d’Es­pec­tadors, en conveni amb el PMCiJ.

 

 

-DISSABTE 24 DE NOVEMBRE:

Trobades amb l’art. ‘Passió pel dibuix. DePoussin a Cézanne. Obres mestres de la col·lecció Prat’. Visita guiada. Informació i confirmació prèvia al Centre Cultural. Al Caixa Fòrum. Org.: PMCiJ.

 

Els més petits fem dissabte Ning-Nong. Menja’m un conte. Contes i cançons. A càrrec de Mercè Rubí. Per a infants fins a 4 anys. A la sala de Petits Lectors Biblioteca. 12 h. Org.: PMCiJ.

 

Ball, rumba, sevillanes i salsa. Al local de la Peña Andaluza La Macarena (carrer de Cot, 7, int.). 19 h. Org.: Peña A.F.C.R La Macarena.

 

Ball amb música en directe. Preu: 3,75 euros per als socis i 5 euros per als que no ho siguin. Al vestíbul del Pavelló Joan Creus. 23 h. Org.: Associació Amics del Ball.

 

-DIUMENGE 25 DE NOVEMBRE:

Concert aniversari de Ripollet Sardanista Orquestra Cobla Rosaleda. Amb motiu del 32è aniversari de Ripollet Sardanista. Al Teatre Auditori. 19 h. Org.: Ripollet Sardanista.

 

Lectura del Manifest del Dia internacional contra la violència de gènere. A càrrec del grup Amics del Teatre. Davant del Centre Cultural a la rambla de Sant Jordi 12.30 h. Org.: Regidoria de Polítiques d’Igualtat.

 

-DIMARTS 27 DE NOVEMBRE:

Curs de sevillanes A càrrec de Noelia España. Al local de la Peña Andaluza La Macarena (carrer de Cot, 7, int.). 17 h. Org.: Peña A.F.C.R La Macarena.

 

-DIJOUS 29 DE NOVEMBRE:

Club de lectura Mala gente que camina, de Benjamín Prado. Tertúlia literària moderada per Fanny Arambilet. A la Biblioteca. 19 h. Org.: PMCiJ.

 

-DIVENDRES 30 DE NOVEMBRE:

Xerrada informativa sobre el Reglament de la Llei d’Estrangeria. Amb la participació d’Esther Fonseca, del CITE de Ripollet, i Dila Salama, de la Secretaria d’Immigració de CCOO de Catalunya. Al Centre d’Interpretació del Patrimoni.18.30 h. Org.: Regidoria de Polítiques d’Igualtat.

 

Nits de música: Música de banda. A càrrec d’Àngel Esteve. A la seu de l’entitat. Al local de l’Associació d’Espec­tadors 20 h. Org.: Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell.

 

Teatre. La millor nit de la teva vida. Comèdia de Jordi Silva, sota la direcció d’Antonio Calvo. Interpretada per Cristina Gàmiz, Jordi Andújar i Mercè Montalà. Al Teatre Auditori. 22 h.  Preu: 15 euros. Org.: Ass. d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell en conveni amb el PMCiJ.

 

 

EL MES ACTIU

 

5 nov. 17 h. Taller de memòria. Org.: Reg. S. Socials

 

6 nov. 18 h. Conferència:Comafrontar les pèrdues. Org.: Caixa de Sabadell

 

7 nov. 17 h. Taller de balls de saló. Org.: Ass. per la Dansa i el Son

 

8 nov. 18 h. Conf: Consells de seguretat a l’àmbit quotidià. Org.: Caixa de Sabadell

 

9 nov. 17 h. Cine: El hijo de la novia. Org.: S. Socials

 

12 nov. 17 h. Seminari: ‘La malaltia d’Alzheimer’ (1ª sessió). Org.: AFAB i Diputació de Barcelona

 

13 nov. 18 h. Conferència: Com fer de cuidadors i cuidar-nos al mateix temps. Org.: Caixa de Sabadell

 

14 nov. 18 h. Taller: Com fer us d’un mòbil. Org.: Creu Roja

 

15 nov. 18 h. Conferència: Com han de parlar els avis als seus néts. Org.: AFOPA, Aules Gent Gran de Catalunya

 

16 nov. 17 h. Taller de balls de saló. Org.: Ass. per la Dansa i el Son

 

19 nov. 17 h. Seminari ‘La malaltia d’Alzheimer’ (2ª). Org. AFAB i Diputació

 

20 nov. 18 h. Conferència: Entendre les etiquetes dels aliments. Org.: Caixa de Sabadell

 

21 nov. 17 h. Taller: Com prevenir mals d’esquena (1ª sessió). Org. Reg. Sanitat i l’Institut C. de la Salut

 

22 nov. 17 h. Taller: Com prevenir mals d’esquena (2ª).

 

23 nov. 18 h. Taller: Com fer us d’un mòbil. Org.: Creu Roja

 

26 nov. 17 h. Taller de memòria. Org.: Reg. S. Socials.

 

27 nov. 18 h. Conferència: La sexualitat quan ens fem grans. Org.: Caixa de Sabadell

 

28 nov. 18 h. Intercanvi generacional. Org.: Casal Jove La Gresca.

 

29 nov. 17 h. Conferència: La seguretat alimentària: hàbits i consells. Org.: Regidora de Sanitat i l’Institut Català de la Salut

 

30 nov. 17 h. Conferència de cloenda a càrrec de Juan Parralejo, alcalde de Ripollet.

 

Tots els actes tindran lloc al Centre Cultural i són gratuïts.

 

EXPOSICIONS

 

CENTRECULTURAL

Vestíbul

‘Busco feina! Immigració i món laboral’ Del 5 a l’11 de novembre. Org.: Patronat Municipal d’Ocupació.

 

Obres finalistes del VI Concurs de fotografia Santiago Piñol Del 19 de novembre a l’1 de desembre. Produeix: Comissió de festes del barri del Pont Vell i AFOCER. Org.: PMCiJ.

 

Sala 1

Obres finalistes del Concurs fotogràfic Vila de Ripollet Fins el 10 de novembre. Recull de les fotografies finalistes i guanyadores del XXIX Concurs nacional de fotografia Vila de Ripollet. Produeix: AFOCER. Org.: PMCiJ.

 

‘El Ripoll, blau sobre gris’ Del 12 al 25 de novembre. Org.: Agrupació Ripollet Natura. Inauguració: 12 de novembre, a les 19.30 h.

 

‘75è aniversari de la mort de Santiago Rusinyol’. Del 26 de novembre al 16 de desembre. Autor dramàtic, narrador i pintor, Santiago Rusinyol va ser un dels precursors del modernisme a Catalunya (1861-1931). Produeix: Miquel Gallego. Org.: PMCiJ. Inauguració: 28 de novembre, a les 19.30 h.

 

Sala d’art

‘Aigües 1000’ Del 2 al 29 de novembre.  Exposició realitzada pel Col·lectiu d’Artistes Aula9 de Cerdanyola, que fa una reflexió al voltant d’un tema comú: l’aigua. Els artistes, de diversos orígens, edats i formació, aporten diverses visions, a fi d’aconseguir el màxim de lectures possibles envers l’aigua. Produeix: Aula9. Org.: PMCiJ.

Horari d’exposicions de les sales del Centre Cultural: Feiners, de 10 a 13 h i de 18 a 21 h.

Festius, de 12 a 14 h i de 18 a 21 h.

 

CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL PATRIMONI (CIP)

‘Protagonistes. Sis ripolletencs que deixen petjada’

‘Històries compartides. La immigració a Ripollet als anys seixanta’

Horari: dimarts i dimecres, de 9.30 a 13 h. De dimarts i divendres, de 16 a 20 h. El primer i tercer dissabte de mes, de 17 a 20 h. El primer i tercer diumenge de mes, d’11 a 14 h.

c/ Molí d’en Rata, 1.

Molí d’en Rata

 

‘El pa de la diversitat’

Visites concertades al telèfon del CIP 93 594 60 57. c/ Molí d’en Rata, 1.

 

 

BIBLIOTECA

‘Olis’

Del 5 al 30 de novembre. Pintures d’Eva Ricart Vilafranca. A la sala d’audiovisuals de la Biblioteca.

 

CASANATURA

‘III Instants de Natura’ Del 15 al 30 de novembre. Selecció de fotografies organitzada per l’Obra Social Caixa Sabadell i l’Adenc. El fotògraf naturalista Francesc Muntada realitzarà una conferència sobre el seu treball.

Inauguració: 15 de novembre, a les 19.30 h.

‘Cabanes’ Exposició realitzada el curs passat pels alumnes de 2n de primària de l’escola el Martinet. Fins el 28 de desembre.