Ciutadans confirma que la presentació a Ripollet no era oficial però dóna suport als seus impulsors

El secretari d'organització i implantació de Ciutadans, Miguel Salmerón, vol donar per tancada la polèmica entre els membres del partit al nostre municipi i l'agrupació de Cerdanyola, Ripollet i Montcada que es va iniciar per unes declaracions on el coordinador de l'agrupació deslegitimava als ripolletencs dient que no eren militants. Per fer-ho, Salmerón ha emès un comunicat on explica que “l'acte de presentació de Ciutadans a Ripollet no va ser un acte oficial” però afegeix que només va respondre “a l'entusiasme dels promotors i no a una actuació feta amb mala intenció”. En el comunicat no desmenteix les declaracions del coordinador de l'agrupació del partit a Cerdanyola, Manuel Cabezas, però sí que demana respecte pels promotors de Ciutadans a Ripollet de qui afirma que “no actuaven de mala fe ni en perjudici de ningú i, per tant, mereixen respecte i reconeixement”. Salmerón, a més, assenyala que Jordi Rossinyol, Celedonio Sepúlveda i Eustaquio Fernández “faran en el futur una notable tasca en la política local de Ripollet, perquè no els hi falten qualitats, ni reconeixement públic i tampoc sembla que els hi falti voluntat”. Amb aquestes manifestacions, Salmerón, atorga credibilitat a Rossinyol, Sepúlveda i Fernández com a representants de Ciutadans a Ripollet, però en cap cas desautoritza les afirmacions de Cabezas.
El coordinador de l'agrupació Cerdanyola, Ripollet i Montcada va declarar fa una setmana que Rossinyol, Sepúlveda i Fernández havien presentat Ciutadans sense comptar amb la seva agrupació, que segons Cabezas, era la única existent del partit a Ripollet. A més, afegia que només Rossinyol era militant i que des de l'agrupació es demanaria que se l'expulsés i es prohibís l'entrada a Sepúlveda i Fernández. Acusava també als ripolletencs d'haver “usurpat” el nom i els signes de Ciutadans. Les paraules de Cabezas responien a la roda de premsa en la que Rossinyol, Sepúlveda i Fernández van dur a terme la presentació del partit a Ripollet el passat 5 de febrer. En la presentació, Fernández i Rossinyol van presentar la seva dimissió del PSC i EUiA respectivament i juntament amb Sepúlveda, que havia deixat el PSC setmanes abans, es van presentar com a fundadors de l'agrupació Ripollet de Ciutadans. En el transcurs de l'acte van explicar que ja hi havia 17 militants del partit al nostre municipi i que la intenció era treballar en la confecció del programa i la llista electoral per les municipals del mes de maig. Definint-se com un partit "totalment d'esquerres" van afirmar que amb el seu programa buscaran "centrar-se en la despesa social deixant de banda la política del totxo".
Tot i la polèmica oberta per la presentació, sembla que Ciutadans es presentarà finalment a les eleccions municipals a Ripollet, però a hores d'ara es desconeixen els noms dels integrants de la llista.

Rossinyol, Sepúlveda i Fernández a la presentació

Miguel Salmerón: “no va ser correcte el procediment però no van actuar de mala fe ni en
perjudici de ningú”