Ciutadans presentarà candidatura a les properes eleccions municipals a Ripollet

Celedonio Sepúlveda, Jordi Rossinyol i Eustaquio Fernández han presentat públicament l'agrupació local de Ciutadans a Ripollet amb la voluntat d’oferir un projecte diferent per a la ciutat a les properes eleccions municipals.

Ciutadans, Partido de la Ciudadanía serà una candidatura més a les properes eleccions municipals del mes de maig. Els seus fundadors, Celedonio Sepúlveda, Jordi Rossinyol i Eustaquio Fernández han declarat tenir un projecte diferent per Ripollet basat en les persones. Abans de realitzar la presentació de la nova formació, però, Jordi Rossinyol i Eustaquio Fernández van fer pública la seva renúncia a pertànyer a EUiA i PSC respectivament. Rossinyol va explicar que deixa EUiA per a “no perdre més el temps a un partit on no es poden desenvolupar projectes perquè t'has de dedicar a apagar focs interns” i va afegir que “volia participar a un partit on les direccions no coartin les ganes dels seus membres”. Per la seva banda, Fernández, que era membre del corrent d'opinió Socialistas en Positivo va justificar la seva baixa del PSC “per la voluntat expressa del partit de no ser PSOE i l'aposta dels socialistes catalans per un pacte permanent amb ERC”. En l'aspecte local, Fernández, va declarar que renuncia al partit pel “clientelisme que el PSC manté a Ripollet”.

‘Som totalment d'esquerres’
En la presentació del partit, els tres fundadors, van explicar que la seva és una formació d'esquerres i no nacionalista, tot i la imatge que s'ha donat d'ells als mitjans de comunicació. I ho van justificar assenyalant la seva pròpia procedència política i ideològica. Sepúlveda va explicar que encara estan treballant en el que serà el programa electoral però que es basarà en el lema "només ens importen les persones". A Ripollet les línies bàsiques "no seran només el bilingüisme i els trets identitaris sinó que volem un major benestar dels ciutadans, centrant la despesa pública en un objectiu social de necessitats reals, deixant de banda la política del totxo". Van destacar aspectes de la ciutat que els hi preocupen i que pretenen millorar com "la falta d'aparcament, la gestió del menjador escolar, la llar d'infants municipal, millores al centre de dia, la seguretat, l'educació i la joventut". En l'actualitat, el partit compta amb 17 membres i en breu presentaran públicament el partit, el programa i la llista electoral. Sepúlveda va explicar que “tenim gent que prové d’altres partits però també molts joves i veïns que venen del teixit associatiu”.

Rossinyol, Sepúlveda i Fernández a la presentació

La presència de prop d’una vintena de veïns a la sala de plens va provocar discrepàncies dins de la comissió