Peñarando manté que no hi ha cap irregularitat en la compra del tot terreny de Protecció Civil

Després de setmanes de denúncies del PP envers l’adquisició d’aquest vehicle, el regidor de Governació demana als populars que no deixin entreveure coses que no són certes i que si hi ha il·legalitats les denunciïn a un jutjat.

El Partit Popular continua denunciant irregularitats en la compra d’un tot terreny que va realitzar l’Ajuntament per al cos de Protecció Civil de Ripollet. En aquest sentit, el portaveu del PP, Pere Calviño, ha fet públic que les tres ofertes que es van presentar al concurs d’adjudicació van entrar pel registre de l’Ajuntament de manera correlativa, ja que són la 10.391, la 10.392 i la 10.393. “Això indica que són entrades per la mateixa persona i que hi ha una relació entre les dues empreses que participen al concurs”, manifesta Calviño. D’altra banda, els populars han denunciat que les ofertes es van registrar el 25 d’octubre de 2004 i que, dos dies després es va realitzar l’adjudicació, “quan en casos similars pot trigar un mínim de 3 o 4 setmanes”, diu Calviño. Pel portaveu del PP, “aquestes irregularitats afecten a la credibilitat de l’Ajuntament i als diners dels contribuents”.

Peñarando desmenteix les irregularitats
El regidor de Governació, Xavier Peñarando, ha declarat que no hi ha cap irregularitat en el fet que les denuncies hagin entrat de manera correlativa al registre de l’Ajuntament i ha recordat que dues de les ofertes eren d’una mateixa empresa. “Ja hem dit al PP que teníem tres ofertes que van passar per la Junta de Govern Local i aquesta junta va aprovar l’adquisició”, manifesta Peñarando. El regidor de Governació insisteix en la regularitat del procés, ja que a la Junta també es va presentar un informe jurídic del secretari del consistori i un altre econòmic presentat pel departament d’intervenció. “No hi ha cap irregularitat i d’això es vol fer una crítica política, ho respectem i és la condició de l’oposició. Una altra cosa és que es vulguin deixar entreveure coses que no són certes”, declara Peñarando. I afegeix que “si hi ha irregularitats es poden denunciar als jutjats, però estem convençuts que no hi ha cap anomalia. Des del PP s’estan agafant a aquest tema per fer una miqueta de soroll i si és l’únic aspecte en que poden fer acció política anem molt malament com a municipi”.

Vinculació amb CIU
“El tot terreny s’ha comprat a l’empresa d’un militant de CIU però això no és il·legal. La Constitució defensa la llibertat d’opció política i els proveïdors de l’Ajuntament són de diferents tendències polítiques”, manifesta Peñarando davant les denúncies del PP. En relació a que l’adjudicació es realitzés dos dies després de l’entrada per registre de les ofertes, el regidor de Governació explica que el cos de Protecció Civil de Ripollet demanava un vehicle nou des de principis d’any i que la compra es va efectuar a l’octubre per cobrir la necessitat d’un vehicle al cos de voluntaris. “Els tècnics de l’Ajuntament, el cap de la Policia Local i el cap de Protecció Civil estaven buscant un tot terreny i van considerar que el que s’ha comprat era el que més s’adequava a les necessitats”, afirma Peñarando. A més, ha recordat que des de Protecció Civil es va presentar un informe favorable.

Factura d’adequació
El regidor de Governació també ha volgut aclarir la informació publicada al número anterior de la Revista de Ripollet sobre una factura de 2.500 euros en concepte de reparació i pintura que va fer pública el Partit Popular. Segons Peñarando, la factura fa referència a la pintura i a l’adequació del vehicle quant a òptica, emblemes, senyals acústics i lumínics. “El cotxe no ha tingut cap avaria ni cap defecte perquè, a més, tenim una garantia d’un any que cobreix els defectes o vicis amagats, només ha estat una adaptació”, diu.

El Patrol al Sant Jordi a la Rambla