Descartat definitivament el calaix per cobrir la C-58 al seu pas per Ripollet

Rebutjada la proposta, el secretari de Mobilitat s'ha compromès a presentar una altra solució basada en el projecte consensuat de soterrament i cobriment. Al juliol es tornaran a reunir per conèixer en quina línia treballarà la Generalitat.

Una representació de la comissió municipal pel soterrament, encapçalada per l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, i membres del Fòrum Soterrem l'Autopista, es va reunir el 14 d'abril amb el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, a la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques. Més de 50 veïns els hi van acompanyar per mostrar la seva oposició a la proposta de la Generalitat de cobrir el tram de l'autopista comprés entre l'Avinguda de l'Estació i el carrer Tarragona.
Dies abans d'aquesta trobada, el tripartit va realitzar reunions amb els veïns afectats directament per aquest possible calaix, que comportaria l'expropiació dels seus habitatges. Tal com va anunciar Parralejo, l’oposició majoritària dels veïns ha estat determinant per comunicar a la conselleria la negativa al calaix: "Hi ha una part important de veïns que senten aquesta proposta com un greuge i això és prou per nosaltres per dir a la Generalitat que no volem el calaix", ha afirmat l'alcalde. Amb aquesta decisió, es tornen a unificar postures dins la comissió per reivindicar la proposta de cobriment i soterrament que es va consensuar a nivell municipal.

Treballar en la proposta consensuada
A la reunió amb Nadal, es va acordar que es treballarà sobre la proposta consensuada. Des de la conselleria es van comprometre a presentar un nou projecte al mes d'octubre i a mantenir una reunió al juliol per informar a la comissió de la línia en que es treballarà des de la Generalitat per reduir l'impacte de la C-58 al seu pas per Ripollet. Tant Parralejo com un dels membres del Fòrum, Nicolás Castellano, van informar als veïns presents d'aquest acord. Tots ells van mostrar la seva satisfacció perquè la opció del calaix ha quedat descartada. Per posar fi a les inquietuds ciutadanes, els veïns directament afectats han rebut la carta que l’alcalde va lliurar al secretari de Mobilitat amb la negativa al calaix.

Membres de la comissió i veïns a la conselleria