Ripollet, punt de trobada

Aquest cap de setmana, el nostre municipi ha viscut el seu particular Fòrum de les Cultures. I és que només faltava una actuació castellera a la Rambla Sant Jordi, una ballada de sardanes o el correfoc dels Diables per mostrar l'ampli ventall cultural i social que té la nostra vila. D'una banda, l'agrupació Pessebristes de Ripollet commemorava la Festa de Sant Francesc d'Assís coincidint amb els 25 anys de pessebrisme local. Acompanyats per una banda de música i mostrant el penó, arribaven fins a l'església de Sant Esteve per fer la seva celebració. A més, el diumenge, el Centre Aragonés de Ripollet s'afegia al cap de setmana festiu amb la Festa del Pilar. Amb xaranga, guiñote, birlos i festival de jotes, entre d'altres actes, també visitaven al mossén Mora, que ha tingut feina aquests dies. I per si era poc, aquest cap de setmana també ens ha visitat una delegació de Caniles i la seva Banda de Música. Un poble agermanat amb Ripollet que aviat tindrà un dels seus típics "caños" per commemorar la relació dels dos municipis. Els que no hem tingut pont no ens hem avorrit perquè fins i tot els actes es solapaven, o s'ajuntaven al carrer Afores, on la seu dels pessebristes i dels aragonesos estan una davant l'altra.
Ripollet ha demostrat ser un poble d'acollida i 100% social i cultural. I això és gràcies a l'esforç de moltes persones que s'apleguen a les entitats locals i dediquen el seu temps i la seva feina, sempre voluntària, a mantenir aquestes associacions amb vida. Són les entitats les que ens permeten gaudir de tots aquests actes que es realitzen al llarg de l'any. I són les persones que les formen els que pateixen dificultats com manca de recursos, peticions a l'administració pública que no sempre es concedeixen, la recerca d'un local adient per les activitats,...
La lluita per recuperar l'antic casino encara es manté i les dimensions del Centre Cultural continuen sent petites. Però la feina que realitzen és molt gran i també molt necessària per Ripollet. I això és el que l'Ajuntament hauria de tenir en compte a l'hora de donar subvencions, facilitar espais a les entitats o simplement escoltar i ajudar-los a portar a terme les seves propostes.

Alir

alir@ripollet.vilaweb.com