Oberta la preinscripció dels pisos de lloguer per a joves

Des de l’1 al 29 d’octubre es poden tramitar les demandes per optar a un d’aquests 21 habitatges de 42 m2. El preu mensual oscil·larà entre els 191,92 i els 197,84 euros.

Els joves interessats en un dels 21 habitatges de lloguer que s'estan construint al carrer Federico García Lorca, número 21, de Ripollet, poden inscriure's a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) des de l'1 al 29 d'octubre. Les condicions que marca la Generalitat per poder optar a un d'aquests pisos són: tenir menys de 30 anys, haver estat empadronat a Ripollet ininterrompudament durant els darrers 3 anys, tenir uns ingressos propis superiors als 6.000 euros en l'any 2003 i que el seu salari sigui igual o inferior a 3 vegades i mitja el salari mínim interprofessional (1.611,75 euros mensuals). Altres condicions són no tenir un pis de compra i no haver rebut finançament dels plans estatals per comprar un habitatge en els darrers 10 anys.
L'Ajuntament enviarà totes les inscripcions a la Generalitat, que elaborarà una primera llista d'admesos. Llavors s'obrirà un període de 10 dies perquè les persones que hagin quedat excloses puguin presentar les seves al·legacions.
Un cop es tingui la llista definitiva es realitzarà el sorteig d'adjudicació dels pisos. Aquest mateix dia també s'elaborarà una llista d'espera per ocupar els habitatges si els inquilins els deixen abans dels 5 anys màxims de lloguer.
Els 21 habitatges tenen unes dimensions de 42 m2 amb traster i garatge. Els preus mensuals de lloguer oscil·laran entre els 191,92 i els 197,84 euros, depenent de les dimensions del traster, ja que hi ha de 3 y de 5 m2. En aquests pisos podran viure un màxim de 4 persones.

Vista exterior dels pisos de lloguer